Verdwenen gangster verschijnt op internet

Chris (MrBig)
Meer dan twintig jaar nadat hij in het niets was verdwenen, heeft voormalig maffialid Henry Hill weer van zich laten horen. Hij heeft een site op internet. Hill zorgde destijds voor veel opschudding in criminele kringen door tegen zijn vroegere vrienden te getuigen. Martin Scorsese maakte in 1990 over de zaak de film Goodfellas, met onder meer Robert de Niro, Ray Liotta en Joe Pesci.

Voormalige maffiose kameraden kunnen op de site www.goodfellahenry.com hun gal spuien over diens verraad. In de rubriek 'bedreiging van de week' staan enkele aan het adres van Henry gerichte bedreigingen. Of die echt uit criminele kringen komen, is niet bekend. Hill dook 21 jaar geleden onder. In ruil voor zijn getuigenis tegen zijn oude kameraden voorzag de Amerikaanse overheid hem van een nieuwe identiteit, woonplaats en baan om te voorkomen dat hij zou worden geliquideerd.

Hill is klaarblijkelijk van plan de zaken nu groot aan te pakken. Op de site staan links naar bijvoorbeeld the Mobster Shop en Henry's Bookshelf. De voormalige Goodfella werkt ook aan een crimineel receptenboek 'Cooking on the Run', een televisieshow 'Stories of the Mob' en een aantal filmscripts, zo meldt USA Today.