Alternatieve verdeling Etherfrequenties

Kris (KingShakur)
barenski had ons via de newssubmit het volgende te melden:
De directeur van Kink FM, Jan Hogenstein, heeft naar aanleiding van de ophef rond de herverdeling etherfrequenties een brief geschreven waarin hij pleit voor een alternatieve verdelingswijze van de etherfrequenties:

“Er moet nu ruimte worden gemaakt voor radiostations die daadwerkelijk iets toevoegen en zich niet richten op de "grote massa". Ik heb het vooral over landelijke stations als Kink FM en Slam FM die ­ in afwachting van een toegezegde herverdeling van etherfrequenties - jarenlang ternauwernood op de kabel wisten te overleven.”

“De kabel is nu de enige vorm van distributie en dat is te beperkt. Het is van levensbelang voor stations als Kink dat er bij de nieuwe verdeling van etherfrequenties, naar toegevoegde waarde (inhoud!) en opgebouwde goodwill bij de luisteraars wordt gekeken in plaats van een zo hoog mogelijke veilingopbrengst.”

Over zijn eigen station, Kink FM, schrijft Jan Hogenstein:
“Als enige radiostation in Nederland richt Kink FM zich met haar alternatieve popmuziek op dezelfde grote groep mensen die festivals als Lowlands, Pinkpop en Dynamo Open Air bezoeken. Het station heeft de afgelopen vijf jaar een lans gebroken voor nieuwe, progressieve popmuziek in Nederland. De gepassioneerde eigenaren (w.o. Mojo Concerts) en alle vrijwilligers geloven heilig in een station dat niet alleen maar hits en debiliserende spelletjes uitzendt, maar op een volwassen manier met haar luisteraars omgaat.”