Eindhoven publiceert lijst onveilige cafés

Peter Breuls
De gemeente Eindhoven gaat de namen publiceren van cafés die ook na een hercontrole niet voldoen aan alle veiligheidseisen. Het publiek kan dan zelf beoordelen welke gelegenheden wellicht gevaarlijk zijn.

Bij een controle donderdagavond van ongeveer vijftig horecabedrijven in de Eindhovense binnenstad bleek dat er in de helft van die zaken van alles mis was.

Twee bedrijven zijn gedeeltelijk gesloten omdat er geen nooduitgangen beschikbaar waren. In andere gevallen waren die er wel, maar versperd door kratten en kapstokken. Ook trof de brandweer verkeerde blusmiddelen aan. Ruim twintig bedrijven kregen een proces-verbaal en de aanzegging de gebreken binnen een week te verhelpen.

Burgemeester Welschen van Eindhoven noemt het redelijk lomp dat er bij zoveel bedrijven van alles mis is. "Na Volendam weet elke ondernemer dat we streng controleren." Volgende week volgt een nieuwe controle. Kasteleins waar opnieuw misstanden worden aangetroffen, komen op de zwarte lijst en bovendien krijgen ze een forse boete. Bij echte grove misstanden volgt sluiting.

De gemeente gaat vrijdag nog vijftig andere zaken controleren.