Clintons retourneren meubels uit Witte Huis

Alex (L-X)
Oud-president Bill Clinton en zijn vrouw Hillary hebben woensdag voor 28.000 dollar aan sofa's, tapijten en ander huisraad geretourneerd die zij bij hun vertrek uit het Witte Huis in Washington hadden meegenomen. Een woordvoerder van de National Park Service zei dat zal worden uitgezocht of de stukken al dan niet persoonlijk eigendom van de Clintons zijn.

De oud-president en zijn vrouw hebben een golf van kritiek over zich heen gekregen omdat zij bij hun vertrek voor 190.000 dollar aan porselein, tafelgerei, tapijten, televisietoestellen, sofa's en andere cadeaus hebben meegenomen. Vorige week lieten ze weten daarvoor ongeveer 86.000 dollar te zullen betalen.

Bij het doornemen van de inventaris hebben de Park Service en de beheerder van het Witte Huis vastgesteld dat 28.000 dollar aan spullen die de Clintons hadden meegenomen voorkwamen op geschenken die de dienst in 1993 had ontvangen om het Witte Huis opnieuw aan te kleden. De Washington Post spoorde deze week drie gevers op die verklaarden dat de geschonken meubels bedoeld waren voor het Witte Huis en niet voor het echtpaar Clinton.