Vanessa eist verbod panorama

Kris (KingShakur)
Vanessa (Connie Breukhoven) eist dat de jongste editie van het weekblad Panorama, die woensdag uitkwam, uit de handel wordt genomen. Dat meldt Panorama woensdag.

In het blad staat een groot verhaal over Vanessa's verjongingskliniek onder de kop "Het gevaar Vanessa". De voormalige zangeres heeft haar eis vervat in een kort geding dat vrijdag in Amsterdam dient.

In het verhaal komen diverse plastisch chirurgen aan het woord die de methode van Vanessa's kliniek, het inspuiten van melkzuur, bekritiseren. De behandeling wordt door artsen in het New-Fill Center van Vanessa in Den Haag uitgevoerd, maar zou volgens de door Panorama opgevoerde chirurgen niet veilig zijn.

Haar melkzuurmethode grenst aan criminaliteit, Ik moet nu al heropereren en We moeten Vanessa's pr-machine stoppen kopt het weekblad. Eén van de chirurgen legt uit dat de gevolgen van melkzuurinjecties nog niet duidelijk zijn.

"Er wordt geëxperimenteerd met een middel waarvan allesbehalve zeker is dat het veilig is. Het is een afvalproduct dat een ontsteking veroorzaakt waardoor er - dat is althans de bedoeling - onder de huid een litteken ontstaat, waardoor de huid samentrekt", legt een plastisch chirurg uit. Volgens hem bestaat het gevaar dat zo'n injectie te oppervlakkig wordt gegeven en dat er dan een lelijk litteken ontstaat.

In de bewuste editie krijgt Vanessa (49) in een kleurkader de kans de bezwaren te pareren. Onder het kopje Dit zijn leugens! doet ze dat ook. Maar volgens haar advocaat staan er zoveel onjuistheden in het artikel dat ze daarnaast naar de rechter stapt en rectificatie eist.