Website Lucent slachtoffer 'e-jihad'

Chris (MrBig)
Luttele dagen na de waarschuwing van de FBI over een mogelijke 'cyberoorlog' vanuit het Midden-Oosten blijkt de Amerikaanse website van Lucent te zijn aangevallen. Dat heeft een woordvoerder van het IT-bedrijf bevestigd.

Volgens de internationale cyberpolitiedienst Idefense is Lucent het eerste grote Amerikaanse bedrijf dat slachtoffer wordt van pro-Palestijnse computerhackers. De FBI waarschuwde in een recent raport voor mogelijke cyberaanvallen vanuit het Midden-Oosten op sites van Amerikaanse bedrijven en de overheid. Palestijnse sympathisanten zijn van oordeel dat Amerika een belangrijke rol speelt in het huidige conflict tussen de Israeliërs en de Palestijnen.

In het Midden-Oosten vormt het internet al langer een strijdtoneel tussen beide groepen. Palestijnen en de Israeliërs bestoken elkaars websites met e-mailbommen en zogenaamde Denial of Service-acties, waardoor de sites onbereikbaar worden. De Palestijnen noemen hun cyberoorlog 'e-jihad'. De website van Lucent werd getroffen door een defend tool, dat eerder door Mexicaanse Zapatista-rebellen werd gebruikt in hun strijd tegen de overheid. Om echt schade aan te kunnen richten moet een dergelijk digitaal breekijzer door duizenden hackers tegelijkertijd worden ingezet tegen de site.