Internetgoeroe verslikt zich in tienersite

Danny (FOS4)
Het had dé internethangplek voor tienermeisjes moeten worden, maar de Amerikaanse site Kibu.com is alweer van het web verdwenen. Het bedrijf achter de site heeft nauwelijks een jaar bestaan.

In februari baarde het Californische Kibu.com opzien door onder anderen internetveteraan Jim Clark, de oprichter van webbrowser Netscape, als investeerder te strikken. Hij zag wel brood in een site met chatboxen, showbizznieuws en make-uptips.

Het bedrijf wist meer dan 50 miljoen gulden te verzamelen. Dat geld is niet allemaal opgemaakt. Het resterende bedrag wordt teruggegeven aan de investeerders, zei een woordvoerder tegen internetnieuwsbureau CNET. Volgens de woordvoerder gooit het bedrijf de handdoek in de ring, omdat de markt momenteel niet goed is voor nieuwe sites.

Voor de 65 personeelsleden is de site Kibupeople.com in het leven geroepen. Daarop kunnen potentiële nieuwe werkgevers de cv's bekijken.

Veel nieuwe internetbedrijven hebben het zwaar. Volgens een onderzoek van het bureau Pegasus Research zagen Amerikaanse 'dot.commers' hun eigen vermogen in het tweede kwartaal met ongeveer 4,5 miljard gulden slinken. Alleen al deze week vielen er meerdere slachtoffers, waaronder Productopia.com, een productvergelijkingssite. Twee gezondheidssites (More.com en WebMD) een tuinsite (Garden.com) en de internetpoot van muziekzender MTV maakten bekend dat ze het personeelsbestand inkrimpen, meldt CNET.