Cruijff prijst Rijkaard de hemel in

Danny (FOS4)
Johan Cruijff heeft Frank Rijkaard een hart onder de riem gestoken. Rijkaard heeft een complete leerschool achter de rug, de lessen van een rijke carrière, zei de voormalig nummer veertien voor een gehoor van managers uit het bedrijfsleven.

Hoezo heeft Rijkaard te weinig ervaring? Zou hij als coach geen goede psycholoog zijn, omdat hij ervaring mist? Een psycholoog heeft misschien een goed boek gelezen, maar hij is nooit in stadion Nou Camp uitgefloten door honderdduizend Catalanen. Rijkaard kan juist putten uit eigen werk, liet de oud-international weten.
De bondscoach liet zich afgelopen week zelf positief uit over zijn relatie met de oude meester met wie hij regelmatig contact onderhoudt om advies in te winnen over voetbaltechnische en tactische zaken. In het verleden waren de twee het niet altijd met elkaar eens. In 1987 resulteerde een conflict tussen de toenmalige Ajax-trainer Cruijff en zijn pupil, in het vertrek van de getalenteerde verdediger uit de Meer.
Hou toch een keer je kop, ik word doodziek van dat gezeur, waren de woorden van Rijkaard indertijd. De bondscoach kan het tegenwoordig weer goed vinden met de levende legende.