Trump bekritiseert Fox News over aandacht voor 'neppe' peilingen

Voormalig president Trump haalde dinsdag uit naar Fox News vanwege de berichtgeving over een opiniepeiling waarin hij beter scoorde dan president Biden, maar verloor als hij het tegen vicepresident Harris zou moeten opnemen.

"FoxNews plaatst valse interne Democratische peilingen, maar niet een van de echte opiniepeilingen waarin ik op voorsprong lig", schreef Trump op zijn Truth Social website. "Wat is er met FOX? Ik sta er beter voor op CNN!!!"

De landelijke peiling, uitgevoerd in opdracht van de firma Bendixen & Amandi na het politiek rampzalige debat van Biden toont dat Biden een achterstand heeft op Trump van 42 procent tegen 43 procent.

Van de 86 procent van de kiezers die het debat geheel of gedeeltelijk hebben bekeken, vind slechts 29 procent dat Biden de mentale capaciteit en het fysieke uithoudingsvermogen heeft om nog een termijn van vier jaar te dienen als president.

Vice-president Kamala Harris ligt in de poll voor op Trump, met 42 procent tegen 41 procent. Voormalig minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton scoort zelfs iets beter dan Harris. Clinton eindigt boven Trump met 43 procent tegen 41 procent.

Fox anchor John Roberts besteedde aandacht aan de peiling tijdens 'America Reports' op dinsdag.

Verschillende tophosts van Fox blijven Trump steunen, waaronder prime-time presentator Sean Hannity, die deze week een interview met de voormalige president presenteerde in zijn show.