Medvedev klopt Sinner en staat in halve finales Wimbledon weer tegenover Alcaraz

Tennisser Daniil Medvedev staat voor het tweede jaar op rij in de halve finales op Wimbledon. De als vijfde geplaatste Rus rekende op het heilige gras in Londen in bijna vier uur af met de Italiaanse nummer één van de wereld, Jannik Sinner, die het vorig jaar wel tot de halve eindstrijd schopte.

De openingsset ging gelijk op, maar na een spannende tiebreak was het Sinner die de set pakte. In de tweede set plaatste Medvedev een vroege break en dat bleek genoeg, in het derde bedrijf leek dat precies opnieuw te gebeuren, maar sloeg Sinner op 4-5 toch terug. De Rus pakte de set daarna alsnog, maar leverde zijn service twee keer in en verloor set vier. In de beslissende vijfde set plaatste hij na twee gemiste kansen een break op 2-1 en dat gaf de doorslag: 6-7 (7), 6-4, 7-6 (4), 2-6, 6-3.

In de halve finales speelt Medvedev tegen de Spaanse titelverdediger Carlos Alcaraz (3), die het opnam tegen de Amerikaan Tommy Paul (13). In de openingsset had Alcaraz grote moeite om zijn service te houden en dat leverde Paul zelfs de setwinst op. Daarna was het echter gedaan met het verzet van de Amerikaan, die nog wel hier en daar een break pakte, maar zijn eigen service veel vaker inleverde. Na ruim drie uur was het gedaan en was Alcaraz de winnaar: 5-7, 6-4, 6-2, 6-2.

Vorig jaar stonden Medvedev en Alcaraz in Londen ook tegenover elkaar in de halve eindstrijd. De Spanjaard won toen relatief simpel met drie keer 6-3.