Spanje verslaat Frankrijk en staat in finale EK voetbal

Spanje is de eerste finalist van het EK voetbal in Duitsland. In de eerste halve finale van het Europees kampioenschap wonnen de Spanjaarden met 2-1 van Frankrijk. In de finale wacht Nederland of Engeland, die woensdagavond hun halve finale spelen.

We kregen een prachtige opening in München. In de eerste minuten kreeg Spanje via een Fabian Ruiz een geweldige kopbal, maar de Spaanse middenvelder kopte naast. Na de goede openingskans kwam Frankrijk wel tot scoren. Randal Kolo Muani zorgde met kopgoal na een voorzet van Kylian Mbappé voor de openingsgoal.

Frankrijk had precies wat het wilde en direct na de openingstreffer werden de Fransen opnieuw gevaarlijk, ditmaal via Mbappé, maar de Franse aanvaller zag zijn schot net geblokt worden. Spanje kwam na twintig minuten langszij na een geweldig doelpunt van Lamine Yamal. De 16-jarige buitenspeler van Spanje legde de bal voor zijn linkervoet en schoot prachtig raak in de kruising en liet de doelman van Frankrijk kansloos.

Direct na de 1-1 kwam Spanje op voorsprong. Na een afgeslagen bal nam Dani Olmo de bal geweldig aan en speelde daarmee zijn Franse verdediger uit en schoot vervolgens raak via het been van de Fransman Jules Koundé.

Spanje stond met rust 2-1 voor en in de tweede helft wisselde Frankrijk aanvallend. Ondanks de druk van Frankrijk kon het geen grote kansen creëren. Mbappé was vijf minuten voor tijd nog het meest gevaarlijk, maar de steraanvaller en aanvoerder schoot hoog over en Spanje staat in de finale van het EK voetbal. In die finale speelt het tegen Nederland of Engeland, die woensdagavond hun halve finale spelen.