Djokovic zonder problemen naar kwartfinales Wimbledon, Zverev sneuvelt

Tennisser Novak Djokovic ligt nog altijd prima op koers om voor de achtste keer in zijn carrière de titel te pakken op Wimbledon. De Servische nummer twee van de plaatsingslijst rekende in Londen vrij simpel af met de als vijftiende geplaatste Deen Holger Rune: 6-3, 6-4, 6-2.

In de kwartfinales neemt Djokovic het op tegen de Australiër Alex de Minaur (9), die het één set lastig had met Arthur Fils. Daarna wist hij de Fransman echter gewoon opzij te zetten en met 6-2, 6-4, 4-6, 6-4 plaatste De Minaur zich na Roland Garros eerder dit jaar en de US Open 2020 voor zijn derde Grand Slam-kwartfinale.

Het doek viel in de achtste finales voor Alexander Zverev, die op Wimbledon nog nooit door wist te dringen tot de laatste acht. De als vierde geplaatste Duitser kreeg dat ook nu niet voor elkaar, in een spannende partij was de Amerikaan Taylor Fritz (13) hem met 4-6, 6-7 (4), 6-4, 7-6 (3), 6-3 de baas.

Fritz speelt in zijn tweede Wimbledon-kwartfinale, na 2022, tegen Lorenzo Musetti (25) uit Italië. Hij verloor de eerste set tegen de sensationele Franse lucky loser Giovanni Mpetshi Perricard, maar nam de touwtjes vervolgens in handen en plaatste zich voor zijn eerste Grand Slam-kwartfinale met een 4-6, 6-3, 6-3, 6-2 overwinning.