FOK! Wat een weer: warm, later code geel wegens onweersbuien

weerbanner (Foto: FOK.nl)


Goedemorgen!

Waarschuwing:
Vanavond is er kans op zware onweersbuien die van het zuidwesten naar het noordoosten over het land trekken. Door deze buien kan er plaatselijk veel regen, intensief onweer, grote hagel en zware windstoten optreden. Door blikseminslag, wateroverlast, het omwaaien van voorwerpen en bomen en grote hagelstenen kan er schade en overlast ontstaan. Vooral voor buitenactiviteiten kunnen deze onweersbuien gevaarlijk zijn. De onweersbuien kunnen plaatselijk gepaard gaan met zware windstoten van circa 75-100 km/uur, hagel van 2-4 cm en veel regen in korte tijd (20-40 mm). 

geel (Foto: KNMI)

Vanochtend zijn perioden met zon, al is het in het noorden eerst nog bewolkt. In het noorden zou nog een enkele spat regen kunnen vallen, elders blijft het droog. Er staat een zwakke tot matige oostenwind.

Vanmiddag is het zonnig en droog. Aan het eind van de middag zijn in het zuidwesten stevige onweersbuien met zware windstoten, hagel en veel regen in korte tijd mogelijk. De maximumtemperatuur ligt tussen 20°C op de Waddeneilanden en 30°C in het zuidoosten. De wind komt uit een oostelijke richting en is matig.

Vanavond trekken stevige onweersbuien van zuidwest naar noordoost. Bij deze buien kunnen hagel en veel regen in korte tijd voorkomen. De wind is zwak tot matige uit uiteenlopende richtingen, maar bij buien kunnen zware windstoten tot ongeveer 75 km/uur, op enkele plaatsen 75-100 km/uur, voorkomen.

Vannacht kunnen er langs de oostgrens eerst nog onweersbuien voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond 17°C. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuidwesten. (Bron: KNMI)

Tot morgen!

Brouwerij het IJ (Foto: DJMO)
Brouwerij het IJ (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.