World Cup-podium BMX'ster Smulders, mannen vallen tegen

In het Franse Sarrians is zondag de zesde World Cup-wedstrijd van het seizoen voor de BMX'ers gehouden. In de praktijk was het overigens de vijfde wedstrijd, want het evenement van zaterdag moest vanwege de harde wind afgelast worden.

Vrouwen
Met de gezusters Laura en Merel Smulders en Judy Baauw had Nederland drie dames in de finale. Alleen Merel Smulders wist zich in de strijd om de podiumplaatsen te storten, met succes: op het laatste stuk passeerde ze de Amerikaanse Alise Willoughby voor plek drie. De Australische Saya Sakakibara boekte een overtuigende zege, voor Zoe Claessens uit Zwitserland. Laura Smulders werd vijfde, Baauw zevende.

Mannen
Geen van de Nederlanders kwam zelfs maar tot in de halve finales: Niek Kimmann en Ynze Oegema waren kansloos in de kwartfinales en Mitchel Schotman, Justin Kimmann, Jaymio Brink, Dave van der Burg en Nick Roelofs gingen er voor die tijd al uit. In de finale namen zes Fransen het op tegen Diego Arboleda uit Colombia en Cedric Butti uit Zwitserland. Even leek Arboleda het feestje te verpesten, maar hij werd ingehaald en de Fransen pakten het volledige podium in: Joris Daudet won, voor Sylvain André en Jeremy Rencurel.

Vrouwen onder 23
Michelle Wissing, Renske van Santvoort en Indy Scheepers stonden namens Nederland in de finale, waarin Wissing en Van Santvoort domineerden. Achter hen gingen wereldkampioene Tessa Martinez uit Frankrijk en Veronika Sturiska uit Letland onderuit, maar Wissing en Van Santvoort rondden hun 1-2'tje fraai af, voor de Belgische Aiko Gommers en Scheepers. Amber Walravens ging er in de kwartfinales uit.

Mannen onder 23
Geen Nederlanders in de finale: Julian Bijsterbosch ging er in de halve finales uit, Casper Pipers en Tim Goossens sneuvelden in de kwartfinales en Rik Ouwendorp, Brian van Eeuwijk, Boris Brekelmans, Jaro van Lier, Bart Bakker, Ryan Hartman, Rinke Oegema en Mika Lang sneuvelden in de eerdere rondes. In de finale was de Zwitser Kip Stauffacher de beste, voor een heel thuiscontingent: de Fransen Mateo Colsenet en Mathis Jacquet completeerden het podium, voor landgenoot Robin Genestroni.