Vingegaard bergop opnieuw de beste in DauphinÚ

Jonas Vingegaard heeft in de Dauphiné nog maar eens getoond dat hij op dit moment de beste klimmer is in de Franse rittenkoers. In de zevende etappe met beklimmingen van Col de la Madeleine, Col du Molard en de Col de la Croix-de-Fer pakte hij zijn tweede ritzege en verstevigde zijn leidersplaats.

Vandaag stond in de Dauphiné een zware bergrit op het programma met beklimmingen van de Col de la Madeleine en de Col du Molard, waarna de aankomst lag op de Col de la Croix-de-Fer. In het eerste uur in aanloop naar de Madeleine ontstond er een kopgroep van vier renners, waarbij ze zes minuten kregen van het peloton. Victor Campenaerts toonde zich in de kopgroep de sterkste en kwam ook als eerste boven op lange zware klim.

In het peloton had Ineos zich op kop gezet op de Madeleine en de voorsprong zakte snel onder de drie minuten en werd duidelijk dat het peloton voor de ritzege wilde rijden. Campenaerts kwam ook nog als eerste boven op de Col du Molard, waarna de Belg werd ingerekend door het peloton, met Jumbo-Visma aan kop.

De Nederlandse ploeg werkte voor Jonas Vingegaard. Eenmaal op de laatste lastige zes kilometer van de Col de la Croix-de-Fer rolde Attila Valter de rode loper uit voor zijn kopman Vingegaard. Vingegaard versnelde vervolgens en reed iedereen direct uit het wiel. De Deense klimmer won met meer dan een halve minuut verschil op Adam Yates.

In het algemeen klassement heeft Vingegaard nu een voorsprong van ruim twee minuten op Yates.

Results powered by FirstCycling.com