Canada zucht onder aanhoudende bosbranden, rook zichtbaar op satellietbeeld

Canada wordt al enige weken geteisterd door honderden bosbranden, hulpdiensten vechten om de branden onder controle te krijgen.

Beelden laten zien hoe de branden zich verspreiden over grote bosgebieden, terwijl het land worstelt met de zwaarstestart van het bosbrandseizoen ooit. Warme en droge omstandigheden hebben het risico op bosbranden in het grootste deel van Canada verhoogd, momenteel is bijna 800.000 hectare getroffen door brand.

De rook veroorzaakt veel overlast, de wind voert dit van de bosbranden af naar de VS, waardoor daar in verschillende oostelijke staten waarschuwingen voor slechte luchtkwaliteit zijn afgekondigd. 

Op satellietbeelden die woensdag vanuit het internationale ruimtestation zijn gemaakt, is te zien hoe de rook van de bosbranden in Canada overslaat naar de VS.  Een enorme rookpluim trok door Lake Superior in het Noord-Amerikaanse Grote Merengebied, passeerde Lake Huron en Lake Erie en eindigde in Pennsylvania, dat volledig verduisterd lijkt. De rook trok donderdag verder langs de Atlantische kust en bedekte Washington DC met een ongezonde waas.