West Ham wint Conference League in finale tegen Fiorentina

West Ham United heeft woensdag de Conference League gewonnen. De Engelse club won in de finale met 2-1 van Fiorentina dankzij een laat doelpunt van Jarrod Bowen.

In de eerste helft lag het duel tussen West Ham United en Fiorentina enkele minuten stil nadat de Italiaan Cristiano Biraghi werd geraakt door bekers uit het publiek. Een aantal minuten werd de wedstrijd stilgelegd, maar daarna werd er in Praag door gevoetbalt.

Na een uur spelen kwam West Ham United op voorsprong. Na ingrijpen van VAR kreeg de Engelse ploeg een strafschop na hands en dat buitenkansje werd benut door Saïd Benrahma. Lang kon West Ham United niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten na de 1-0 stond het alweer gelijk. Giacomo Bonaventura zorgde voor de gelijkmaker. Het leek erop dat we een verlenging kregen in Praag, maar in de negentigste minuut bezorgde Jarrod Bowen West Ham United de Conference League. De Engelse aanvaller werd diep gestuurd en maakte het vervolgens af.

Voor West Ham United is het de eerste Europese hoofdprijs sinds 1965, toen 'The Hammers' de Europacup II wonnen.