Middelkoop in halve finales Roland Garros, Koolhof en Schuurs eruit

Op Roland Garros gaan de toernooien in het dubbelspel in volle vaart verder. Bij de mannen stonden er drie Nederlanders in de kwartfinales, hoewel vooraf al duidelijk was dat er maximaal twee naar de halve finales zouden gaan, in verband met een onderling duel.

De als derde geplaatste titelverdedigers Jean-Julien Rojer en Marcelo Arevalo namen het op tegen Matwé Middelkoop en zijn Duitse kompaan Andreas Mies, als twaalfde geplaatst. Dat leverde in de eerste set een spannende strijd op, maar nadat Middelkoop en Mies de tiebreak daar wonnen, konden Rojer en zijn Salvadoriaanse kompaan er weinig meer tegenin brengen: 7-6 (6), 6-1.

Wesley Koolhof was samen met de Brit Neal Skupski als eerste geplaatst, maar het ervaren Spaans-Argentijnse duo Marcel Granollers/Horacio Zeballos bleek in de kwartfinales toch een maatje te groot: 3-6, 6-7 (4).

In het gemengd dubbelspel ging het met Middelkoop en zijn Indonesische partner Aldila Sutjiadi aanvankelijk goed, ze klopten Chan Hao-ching uit Taiwan en de Fransman Fabrice Martin met 7-5, 6-2, maar in de halve finales ging het fout: de Japanse Miyu Kato en Tim Pütz uit Duitsland waren met 5-7, 0-6 simpelweg te sterk.

Bij de vrouwen eindigde het avontuur voor de laatste overgebleven Nederlandse, Demi Schuurs. Samen met de Amerikaanse Desirae Krawczyk, met wie ze als vijfde geplaatst was, sneuvelde ze in de achtste finales tegen het Taiwanees-Chinese duo Hsieh Su-wei/Xinyu Wang: 6-7 (6), 4-6.