World Superbikes-coureur Bautista blijft winnen, 14 uit 15 na dominant weekeinde

Voor de liefhebbers keren we nog even terug naar het weekeinde: op het circuit van Misano werd de vijfde ronde verreden van het World Superbikes-kampioenschap. Op het Italiaanse asfalt stonden weer twee reguliere races op het programma, met tussendoor de superpolerace.

Race één
Alvaro Bautista vertrok weer eens van poleposition, met Toprak Razgatlioglu en Ducati-teamgenoot Michael Ruben Rinaldi naast zich op rij één, gevolgd door Danilo Petrucci, Axel Bassani, Jonathan Rea, Dominique Aegerter, Iker Lecuona en Remy Gardner. Bautista behield de leiding bij de start, gevolgd door Rinaldi, Razgatlioglu, Petrucci, Bassani en Rea.

Ronde na ronde gebeurde er voorin verrassend weinig, tot Petrucci zes ronden voor het einde vanaf plek vier onderuit ging. Bautista en Rinaldi domineerden de race en pakten een 1-2'tje voor Ducati, voor Razgatlioglu en Bassani - Rea moest zowaar nog even knokken voor plek vijf, maar hield Aegerter wel van zich af.

Superpolerace
Met dezelfde startopstelling als in race één doofden de lichten en dit keer pakte Razgatlioglu gelijk de leiding, gevolgd door de Ducati's van Bautista en Rinaldi - teamgenoten Aegerter en Gardner gingen gezamenlijk onderuit. Bautista ging vrij snel toch weer langs Razgatlioglu, maar de Turk zette zijn Yamaha er een ronde later weer onderdoor.

Met drie ronden te gaan duelleerden Razgatlioglu en Bautista om de leiding, maar ging het fout rond de achtste plek: Lecuona en Petrucci gingen onderuit, Petrucci bleef liggen en de rode vlag werd gezwaaid. De winst ging zo naar Bautista, voor Razgatlioglu en Rinaldi en met Bassani, Rea en Alex Lowes op de vierde, vijfde en zesde plek.

Race twee
De uitslag van de superpolerace was de opstelling voor race twee en weer pakte Razgatlioglu snel de leiding, maar Bautista ging er rap voorbij en sloeg een gaatje. Achter hem wist Rinaldi dan eindelijk langs Razgatlioglu te gaan, terwijl Bassani tegen de Kawasaki's van Rea en Lowes om de vierde plek vocht - Lowes viel na een paar ronden het grind in.

Met zeven ronden te gaan pakte Razgatlioglu de tweede plek terug van Rinaldi, die een paar bochten later terug wilde slaan, maar daarbij het achterwiel van Razgatlioglu raakte en zelf crashte. Bautista kwam geen moment meer in gevaar en pakte wéér een overwinning, zijn veertiende in vijftien races dit jaar. Razgatlioglu werd tweede, Bassani completeerde het podium, voor Rea en Xavi Vierge.