Leider Laporte boekt tweede ritzege in Dauphiné, Bennett en Groenewegen teruggezet

Christophe Laporte heeft na de openingsrit ook de derde etappe in de Dauphiné gewonnen. Na bijna 200 kilometer was de Fransman van Jumbo-Visma de snelste. Sam Bennett en Dylan Groenewegen kwamen in eerste instantie als de nummer twee en drie over de streep, maar werden later door de wedstrijdjury teruggezet vanwege onregelmatig sprinten.

De derde etappe in de Dauphiné was de enige kans voor de pure sprinters in de Dauphine. Op twintig kilometer lag er weliswaar een helling, maar niet zwaar genoeg om de sprinters in de problemen te brengen. We kregen dan ook een rustige rit waar er buiten een paar valpartijen niks gebeuren en kon er gesprint worden in de derde etappe.

Danny van Poppel trok de sprint perfect aan voor zijn sprintkopman Sam Bennett, maar de Ierse sprinter kon het niet afmaken voor zijn ploeg. Bennett werd geklopt door Christophe Laporte, die in deze Dauphiné zijn tweede ritzege boekte. Later werden Bennett en Dylan Groenewegen nog teruggezet vanwege dat beide sprinters van hun lijn afweek.

Woensdag volgt een tijdrit over dertig kilometer in de Franse rittenkoers.

Results powered by FirstCycling.com