Van Gerwen wint US Darts Masters met whitewash in finale

In het Hulu Theater in New York, onderdeel van Madison Square Garden, is zaterdagavond de finalesessie van de US Darts Masters gespeeld. Het toernooi maakte deel uit van de World Series of Darts en was de derde van het jaar in die reeks.

In de achtste finales namen acht PDC-wereldtoppers het op tegen acht Noord-Amerikaanse spelers. Dat leverde twee verrassingen op: de Canadees Jeff Smith rekende met 6-2 af met Peter Wright en landgenoot Jim Long was met dezelfde cijfers nota bene te sterk voor wereldkampioen Michael Smith.

In de kwartfinales moest Long met 6-2 buigen voor Michael van Gerwen, terwijl Smith met 6-2 van Nathan Aspinall won. Luke Humphries klopte Gerwyn Price met 6-4 en Rob Cross was met 6-2 te sterk voor Dimitri van den Bergh.

De halve finales werden vervolgens spannend: Van Gerwen moest een fraaie comeback op het podium leggen om Cross met 7-6 te verslaan en Smith wist eveneens een dertiende en beslissende leg te winnen, 7-6 tegen Humphries. In de finale was de spanning wel weg: Smith, die eerder op de dag ook het Noord-Amerikaanse kampioenschap gewonnen had, leek op en ging met 8-0 ten onder tegen Van Gerwen.

Het volgende toernooi is op 7 en 8 juli, dan worden in Warschau de Poland Darts Masters gespeeld.