Günther wint tweede Formule E-race Jakarta, eerste Maserati-zege sinds Fangio in 1957

In de straten van het Indonesische Jakarta is zondag de elfde race van het Formule E-seizoen verreden. De race was iets langer dan die van zaterdag, maar kende ook nu weer flink wat duels in de voorhoede, wat de spanning er constant in bleef houden.

Maximilian Günther stond wederom op poleposition in de Maserati en had Jake Dennis' Andretti naast zich, voor de Jaguar van Mitch Evans en Maserati-teamgenoot Edoardo Mortara. Op rij drie stonden Penske-coureur Stoffel Vandoorne en Porsche-rijder Pascal Wehrlein, voor Sascha Fenestraz (Nissan), Jake Hughes (McLaren), Jean-Eric Vergne (Penske) en Envision-coureur Nick Cassidy - Robin Frijns stond met zijn Abt op de 22e en laatste startplek.

Günther behield de leiding in de eerste roned en werd gevolgd door Dennis, Evans, Fenestraz, Vandoorne, Mortara en Wehrlein. Na een paar ronden was het Günther die het Attack Mode-bal opende, kort daarop gevolgd door Dennis, die de eerste ronde Attack Mode als ieder afsloot. Dennis en Günther gingen al snel voor hun tweede en laatste ronde, wat vooral voor Günther uitstekend uit leek te pakken.

Halverwege de race was het wat punten betreft klaar voor kampioenschapsleider Cassidy, die dwars op de baan stond na een veel te enthousiaste inhaalactie op Wehrlein en vervolgens de pitstraat in reed. Met een kleine vijftien ronden te gaan had iedereen vooraan de Attack Modes achter de rug, behalve de op plek vijf rijdende Wehrlein, die nog zes minuten te gaan had. Günther reed op kop, voor Dennis, Evans, Vandoorne en Wehrlein.

Zes ronden voor het einde nam Wehrlein zijn laatste stoot Attack Mode, terwijl Vandoorne na een fout terugzakte naar plek zeven - Fenestraz en de van verder naar achteren komende Norman Nato passeerden hem. Günther werd niet meer bedreigd en pakte een dikverdiende overwinning, voor Dennis en Evans.

Het was overigens ook een mooi stukje historie voor Maserati: de laatste keer dat ze een WK-race in een formuleauto wonnen was in 1957, toen Juan Manuel Fangio op de Nürburgring de Grand Prix van Duitsland won.