Vesti wint gedeeltelijke F2-regenrace in Barcelona, Verschoor 6e

Op een aanvankelijk flink nat circuit van Barcelona hebben de talenten in de Formule 2 zaterdagmiddag hun hoofdrace afgewerkt. Dat werd vooral halverwege een tactisch spel, hoewel ze daar enige hulp bij kregen van de safety car.

De top-10 van de kwalificatie werd voor de startopstelling van de sprintrace weer omgedraaid, waardoor de Belg Amaury Cordeel van poleposition mocht vertrekken, naast Jak Crawford. Ze werden gevolgd door Frederik Vesti, Victor Martins, Dennis Hauger, Ayumu Iwasa, Jack Doohan, Enzo Fittipaldi, Theo Pourchaire en Oliver Bearman - Richard Verschoor startte als twaalfde.

Het was wat nat in Barcelona en dus moest er gelijk gestart worden vanachter de safety car, waarbij Cordeel de leiding zowaar behield. Crawford kwam al snel in de problemen en zakte ver weg, Vesti, Martins en Hauger completeerden de top-4 na één ronde en Verschoor was al opgeschoven naar de achtste plek.

Vesti ging al snel langs Cordeel naar de leiding en niet veel later werd de Belg ook gepasseerd door Martins, terwijl het na een ronde of tien langzamerhand droger begon te worden. Cordeel kreeg het zwaar en werd gepasseerd door Hauger, Pourchaire en Doohan, terwijl Bearman ook gelijk op zijn plek zat te azen.

Met een kleine tien ronden te gaan kwamen de eerste rijders hun banden inwisselen voor slicks, aangevoerd door de in het middenveld rijdende Indiërs Jehan Daruvala en Kush Maini. Die waren aanvankelijk een stuk langzamer, maar na een ronde of twee noteerde Daruvala ineens de snelste raceronde.

Kort daarop parkeerde Juan Manuel Correa zijn auto met de slicks in het grind, waardoor Pourchaire vanaf plek vijf gelijk binnen kwam met een mogelijke safety car in gedachten - de virtual safety car was alvast een feit. Ook Verschoor was slicks komen halen en kort daarop kwam de safety car naar buiten, precies op tijd voor Vesti en Martins om snel naar binnen te komen.

Uiteindelijk bleef niemand op de regenbanden rijden en dus reed men achter de safety car in een vrij overzichtelijke volgorde: Vesti, Martins, Hauger, Pourchaire en Verschoor, die een mooie sprong had gemaakt. Met nog drie ronden te gaan werd het groen weer gezwaaid en Pourchaire ging gelijk voorbij Hauger, terwijl Verschoor aangevallen werd door Bearman.

Nog een paar bochten later nam Pourchaire teamgenoot Martins te grazen voor plek twee, maar Vesti hield hem wel van het lijf en pakte de overwinning, voor Pourchaire en Martins. Hauger finishte als vierde, voor Doohan en een prima zesde plek voor Verschoor.