Actiedag voor Nationaal Heksenmonument

Om 12:00 uur vanmiddag worden er in verschillende plaatsen in Nederland witte bloemen gelegd ter herdenking van de heksenverbrandingen. Volgens de initiatiefnemers zijn de heksenjachten 'de enige grootschalige historische moordpartij waar we nog lollig over doen.' 

Volgens de mensen achter het Nationaal Heksenmonument zijn er eeuwenlang tienduizenden, waaronder voornamelijk vrouwen, veroordeeld, gemarteld en geëxecuteerd omdat zij een heks zouden zijn. Ook in Nederland. Ze zijn van mening dat dit zijn sporen heeft nagelaten in de vrouwen van nu: hoe zij worden gezien en hoe zij zichzelf zien. 

Het Nationaal Heksenmonument: "De heksenjachten zijn de enige grootschalige historische moordpartij waar we nog lollig over doen. Daarmee laten we een kans liggen: een historisch drama kan alleen helen als je het recht in de ogen kijkt. Daarom pleiten wij voor een Nationaal Heksenmonument."

Op de website van het Nationaal Heksenmonument is een lijst van plaatsen te vinden waar er bloemen gelegd worden. Ook is er een lijst met namen van heksen te vinden.