Tara Reade naar Rusland verhuisd

Tara Reade, de voormalige assistent van de Senaat die president Biden beschuldigde van aanranding toen hij zich kandidaat stelde voor het presidentschap in 2020, zei dinsdag dat ze naar Rusland is verhuisd en daar het Russisch staatsburgerschap wil aanvragen, volgens Sputnik, een door de Russische regering gerunde nieuwssite.

Mevr. Reade vertelde op Sputnik tijdens een persconferentie dat hoewel het haar "droom is om te leven" in zowel de Verenigde Staten als Rusland, ze nu voor Rusland kiest omdat ze zich daar "omringd door bescherming en veiligheid" voelt.

In 2019 beschuldigde Reade, die in 1993 korte tijd als stafassistent werkte in het Senaatskantoor van Biden, hem ervan haar onzedelijk te hebben betast. Toen Biden zich in 2020 door ging naar de presidentsverkiezingen, beschuldigde ze hem van aanranding. Biden ontkende ronduit haar aantijgingen. In mei 2020 liet een spraakmakende advocaat uit het #MeToo-tijdperk, Douglas H. Wigdor, Reade vallen als cliënt omdat haar geloofwaardigheid zwaar onder vuur lag.