Van de Zandschulp direct uitgeschakeld op Roland Garros

Botic van de Zandschulp is maandag in de eerste ronde direct uitgeschakeld. De beste Nederlander op de wereldranglijst was in de openingsronde niet opgewassen tegen de Argentijnse qualifier Thiago Agustin Tirante en verloor in vier sets: 2-6, 6-4, 3-6, 4-6.

Botic van de Zandschulp begon dramatisch aan zijn wedstrijd tegen de Argentijnse qualifier Thiago Agustin Tirante. De Nederlander verloor direct zijn eerste opslagbeurt en wist zich daar niet van te herstellen en zou de openingsset met 2-6. In de tweede herstelde Van de Zandschulp zich goed en pakte set twee met 6-4 en er leek weinig aan de hand voor de Nederlander.

In de derde set nam Van de Zandschulp zelfs een break voorsprong, maar de wisselvalligheid bleef in zijn spel en leverde vrij snel weer de breakvoorsprong in en keek niet veel later tegen een breakachterstand aan en verloor de derde set. In de vierde set bleef de nummer 28 van de wereld wisselvallig en stond ongeïnteresseerd te spelen en verloor dan ook terecht set vier en zit het toernooi voor de Nederlander na één ronde alweer op.