FOK! Wat een weer: hoge druk

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goede morgen!

Het is rustig in de atmosfeer en dat is niet voor het eerst, de zon is de gehele dag aanwezig en het wordt 14 graden op de wadden tot 20 in het zuiden bij een matige noordoosten wind. En dat was het alweer..

Maar waarom is het zo rustig weer? Dat komt door een hoge drukgebied. In dit gebied daalt de lucht snel waardoor het niet opwarmt en er geen condenstatie en dus geen wolken ontstaan, hierdoor is het droog en zonnig weer. Vervolgens wordt deze dalende lucht gecomprimeerd door de toenemende luchtdruk en warmt het op om vervolgens nabij de grond uit te zetten. Doordat de lucht uitzet, kan het meer waterdamp vasthouden, waarbij het droger wordt en de wolken oplossen.

Goed, nu weten we dus waar dit vandaan komt, wil je er mee over lezen? Deze website legt alles mooi uit.

Dan door naar de komende dagen: we blijven te maken hebben met dat hoge drukgebied, het blijft dus droog en de zon is veel te zien, de temperatuur doet niet onder voor het gemiddelde, het zit er 1 tot 3 graden boven, dinsdag is de meest frisse dag maar eerst hebben we nog een lang pinksterweekend voor de boeg.

Tot morgen!

De kerk in Wognum (Foto: DJMO)
De kerk in Wognum (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.