FOK! Wat een weer: grote temperatuursverschillen

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goede morgen!

De code geel van gister viel me behoorlijk mee, een stevig buitje en dat was het. Maar ik zeg er ook bij dat als er geen code geel was geweest en er zou iemand iets overkomen door de weersomstandigheden, dat het dan ook niet goed is. Ook was het drukkend warm. Dat gaat het oosten vandaag wederom krijgen. De dag begint vandaag met lokaal dichte mist waar jawel, code geel voor staat in de provincies Noord-Brabant en Gelderland tot 9 uur vanochtend. 

In het uiterste noorden en in het oosten kan nog een bui vallen, mogelijk met onweer. Elders is het droog. De temperatuur loopt flink uiteen: aan de kust wordt het 16 graden, in het oosten kan het nog met 24 graden drukkend warm worden. Vanavond is het overal droog maar neemt de bewoking toe bij een matige noordwesten wind. Aan de kust is deze vrij krachtig tot krachtig. 

In de nacht naar dinsdag is het droog en zijn er minimumtemperaturen van 11 graden, er is weinig wind. Vanaf morgen krijgen we te maken met een koeler, maar droog weertype. Richting het weekend loopt de temperatuur weer op.

Tot morgen!

De molen i natuurgebied De Reef in Zaandam (Foto: Jippie)
De molen in natuurgebied De Reef in Zaandam (Foto: Jippie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.