FOK! Wat een weer: drukkend warm

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goede morgen!

Zoals de titel al zegt, het wordt vandaag drukkend warm. Op de eerste plaats door de hogere temperaturen maar ook omdat er veel vocht in de lucht zit. De dag begint in ieder geval met bewolking en een matige wind uit het noordoosten. Vanmiddag is de zon wat meer te zien en wordt het van 23 graden op de wadden tot 25 graden in het zuiden en oosten des lands. De wind is aan de kust wat harder, windkracht 5 of 6. 

Vanavond kunen er flinke onweersbuien ontstaan mogelijk met onweer. Daar is dan ook code geel voor afgegeven. Het gaat om de provincies Limburg, Noord-Brabant (18:00-00:00), Gelderland, Overijssel (18:00-02:00), Flevoland, Drenthe, Friesland en Groningen (21:00-05:00). Deze kunnen plaatselijk wateroverlast geven en harde windstoten. 

Deze buien trekken naar het noorden toe, in de loop van de nacht klaart het weer op en kan er mist ontstaan. Morgenochtend is er in het noorden nog sprake van (onweers)buien, het wordt dan wederom een warme dag. Daarna koelere temperaturen, maar daarover morgen meer.

Tot morgen!

De ondergaande zon schittert op het water in Wormerveer (Foto: DJMO)
De ondergaande zon schittert op het water in Wormerveer (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.