NBA: Nuggets na thriller tegen Lakers op 2-0 in finale Western Conference

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA is donderdagavond de tweede wedstrijd gespeeld in de finale van de Western Conference. De Denver Nuggets wonnen de openingswedstrijd tegen de Los Angeles Lakers met 132-126 en ook wedstrijd twee was weer spannend.

In het eerste kwart was er weer geen speld tussen de twee teams te krijgen: 27-27. De Lakers namen vervolgens een kleine voorsprong in Q2, maar de Nuggets waren nooit ver weg en in de loop van het derde kwart trokken ze de stand weer gelijk. De teams zaten minutenlang boven op elkaar, tot de Nuggers een kleine voorsprong konden pakken.

Wederom werd het gat gedicht en met een ruime minuut te spelen zorgde een drietje van Austin Reaves ervoor dat de Lakers terug konden komen tot 101-99. Jamal Murray stond echter nog eens op en speelde de Nuggets toch naar de winst: 108-103. Waar Nikola Jokic met een geweldige triple double in wedstrijd één schitterde, was het nu Murray die de show stal: 37 punten en 10 rebounds, hoewel Jokic met 23 punten, 17 rebounds en 12 assists wéér een triple double liet noteren.

Game 3: Zaterdagavond 20 mei, 02.30u (NL); Los Angeles Lakers - Denver Nuggets