Sevilla en AS Roma naar Europa League-finale

Donderdagavond zijn in de Europa League de returns gespeeld in de twee halve finales. Sevilla en Juventus stonden praktisch op nul, AS Roma verdedigde in Leverkusen een kleine voorsprong tegen Bayer.

Sevilla - Juventus (1-1)
De eerste helft begon al stevig, met aan beide kanten een harde kopbal die via de keeper buiten het doel bleef - vooral Sevilla was dicht bij de openingstreffer. Na een half uur tikte Moise Kean een bal voor Juventus op de paal en tien minuten later werd de 0-1 afgekeurd: Manuel Locatelli stond buitenspel toen hij de bal gaf aan Adrien Rabiot, die hem in het doel schoot. Juventus ontsnapte op slag van rust nog aan een penalty na een forse trap van Juan Cuadrado, dus met 0-0 ging men de kleedkamers in.

Tien minuten na rust deed Rabiot een poging die naast ging, terwijl Kean voor het doel klaar stond. Kort daarop kopte Gleison Bremer net naast, maar een paar minuten later was het dan eindelijk raak: Dusan Vlahovic stond krap een minuut in het veld, speelde zich handig tussen twee verdedigers door en zette Juventus op 0-1. Lang konden de Italianen niet van de voorsprong genieten, want Suso knalde op heerlijke wijze de gelijkmaker binnen. Daar bleef het bij en dus moest er verlengd worden.

Na een paar minuten legde Gil de bal fantastisch op het hoofd van Erik Lamela, die Sevilla op fraaie wijze naar 2-1 kopte. De laatste kansen voor Juventus leverden niks op en dus mag Sevilla zich op gaan maken voor de finale.

Bayer Leverkusen - AS Roma (0-1)
Al vroeg in de wedstrijd ontsnapte de razendsnelle Moussa Diaby, maar zijn schot belandde op de lat. Daarna volgden nog wel wat goede kansen, de één beduidend beter dan de ander, maar een écht grote kans kwam er verder niet meer. Het bleef bij 0-0 en AS Roma staat zo in de Europa League-finale.