Inter naar finale Champions League na overwinning op stadsgenoot AC Milan

Inter staat voor de zesde keer in zijn geschiedenis in de finale van de Champions League. Nadat het vorige week al met 2-0 won van stadsgenoot AC Milan was het ditmaal met 1-0 te sterk dankzij een doelpunt van Lautaro Martinez.

AC Milan moest een 2-0 achterstand goedmaken tegen Inter, begon ook goed aan de wedstrijd en werd in de openingsfase meerdere malen gevaarlijk. Theo Hernández met een schot van afstand, maar de beste kans was voor Brahim Diaz. De spits kreeg een perfecte voorzet van Sandro Tonali, maar zijn inzet werd gestopt door André Onana.

Daarna kreeg Inter wat meer controle over de wedstrijd, maar aan de andere kant was Rafael Leão gevaarlijk via een individuele actie, alleen ging zijn inzet voorlangs. Bij Inter was Edin Dzeko via een kopbal dichtbij de openingstreffer, maar dankzij een goede redding van de doelman van AC Milan was het bij rust 0-0.

Na rust gebeurde er niet veel meer en werd duidelijk dat Inter zich mocht opmaken voor de eerste Champions League-finale sinds 2010. Zeker nadat Lautaro Martinez een kwartier voor tijd voor de 1-0 zorgde was het definitief dat de thuisploeg de finale mag spelen.

Op 10 juni is Manchester City of Real Madrid in Istanbul de tegenstander in die finale.