NHL: Stars verslaan Kraken en staan in finale Western Conference

In het American Airlines Center in Dallas stond maandagavond de zevende en beslissende wedstrijd op het programma in de halve finales van de Western Conference van de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL. De Dallas Stars namen het op tegen de Seattle Kraken, waar de geblesseerde Daniël Sprong niet speelde.

In de eerste periode hielden beide goalies hun doel schoon, maar de thuisfans konden na een kwartier in periode twee dan toch juichen: Roope Hintz opende de score. Halverwege periode twee werd de voorsprong verdubbeld door Wyatt Johnston, een dag na zijn 20e verjaardag, waarna de Stars het af konden maken.

Oliver Bjorkstrand scoorde negentien seconden voor tijd nog de 2-1, maar de Kraken kreeg het in de laatste seconden niet voor elkaar om de gelijkmaker er nog in te krijgen.

Donderdagavond om 02.00 uur Nederlandse tijd trappen de Carolina Hurricanes en Florida Panthers de finale van de Eastern Conference af, een dag later staat om 02.30 uur wedstrijd één van de Western Conference-finale op het programma, met de Vegas Golden Knights tegen de Stars.