NHL: Golden Knights maken het af tegen Oilers en staan in conferencefinale

In het Rogers Place in Edmonton is zondagavond de enige wedstrijd van de dag gespeeld in de playoffs van de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL. De Edmonton Oilers ontvingen de Vegas Golden Knights in wedstrijd zes van hun halve finale in de Western Conference, waar Vegas op matchpoint stond.

De Oilers begonnen niet lekker, want na 24 seconden had Reilly Smith de 0-1 al in het doel liggen, maar de thuisploeg herstelde zich bijzonder rap. Amper een halve minuut later trok Connor McDavid de stand gelijk, kort daarop gevolgd door de 2-1 van Warren Foegele.

In de tweede periode stortte het echter helemaal in elkaar. Jonathan Marchessault tekende voor de gelijkmaker, een paar minuten later maakte hij de 2-3 en diezelfde Marchessault completeerde een loepzuivere hattrick door eveneens in de tweede periode voor 2-4 te zorgen.

De Oilers probeerden wat ze konden, maar een echte kans kwam er niet meer. William Karlsson tekende uiteindelijk nog voor de 2-5 eindstand en dus winnen de Golden Knights de serie. De ploeg mag het in de finale van de Western Conference opnemen tegen de Seattle Kraken of Dallas Stars, die maandagavond hun beslissende zevende wedstrijd spelen.