Uitslag PSV - Fortuna Sittard

PSV heeft een moeizame overwinning geboekt tegen Fortuna Sittard. Pas in de 82ste minuut kwam de thuisploeg dankzij een uithaal van Xavi Simons op voorsprong en won het uiteindelijk met 2-1 van de Limburgers.

Fortuna Sittard kwam in Eindhoven al vroeg op voorsprong. Paul Gladon wist in de vierde minuut vanuit een rebound de Limburgers op voorsprong te zetten. Nog voor rust stond het alweer gelijk dankzij een doelpunt van aanvoerder Luuk de Jong, maar de ploeg van Ruud van Nistelrooij kon niet overtuigen.

Ondanks de nodige wissels bij PSV in de tweede helft bleef de thuisploeg moeite hebben om kansen te creëren Fortuna Sittard en de Limburgers mochten hopen op één puntje tot Xaxi Simons met een geweldige uithaal voor de 2-1 zorgde. Door de overwinning is PSV bijna zeker van de tweede plaats. Het verschil met Ajax is inmiddels opgelopen naar acht punten, al moeten de Amsterdammers nog wel één wedstrijd meer spelen dan PSV.