Uitslag FC Volendam - Sparta

FC Volendam heeft een grote stap gezet richting handhaving in de eredivisie. In het thuisduel tegen Sparta Rotterdam pakte de ploeg van Wim Jonk de drie punten dankzij een doelpunt van Xavier Mbuyamba in blessuretijd: 2-1.

Na vijf minuten kwam Sparta in Volendam op voorsprong via Koki Saito. De Japanse aanvaller werkte binnen na een assist van Younes Namli. Bij rust was de stand alweer in evenwicht. Uit een corner kopte Xavier Mbuyamba de gelijkmaker binnen voor de thuisploeg.

In de tweede helft drong FC Volendam stevig aan en kreeg ook goede kansen op de 2-1, maar het was vooral aan de doelman van Sparta te danken dat het nog lang 1-1, maar in de blessuretijd was Nick Olij kansloos op een kopbal van Mbuyamba. De centrale verdediger bezorgde drie belangrijke punten in de strijd om handhaving en heeft nu vijf punten voorsprong op FC Emmen, nu de nummer zestien in de eredivisie.