Linda Yaccarino wordt nieuwe CEO Twitter

Een goed jaar na zijn eerste aankondiging dat hij Twitter wilde overnemen, heeft ondernemer Musk nu zijn aanstaande ontslag aangekondigd als hoofd van Twitter. Een nog onbekende vrouw volgt hem op.

Update 18.50 uur: Linda Yaccarino wordt de nieuwe directeur van Twitter, heeft Twitter-eigenaar Elon Musk gemeld. Yaccarino komt van mediagigant NBCUniversal, waar ze vanochtend ontslag nam als advertentie-directeur. 

Yaccarino gaat zich volgens Musk richten op de dagelijkse gang van zaken binnen het socialemediabedrijf. Hij gaat zich op zijn beurt bezighouden met het ontwerp van Twitter en nieuwe technologie.

Eerdere berichtgeving:Elon Musk heeft zijn ontslag aangekondigd als CEO van Twitter. Er is een opvolger gevonden die het over ongeveer zes weken zal overnemen, zei Musk donderdag in een tweet. Als CTO wil hij zich in de toekomst bezighouden met meer specifieke bedrijfsgebieden zoals producten en software. 

Musk had eind 2022 al aangekondigd de topfunctie over te willen dragen - maar pas als er een opvolger geregeld was. Hij had de leiding op zich genomen na zijn aankoop van het internetplatform voor ongeveer $ 44 miljard in oktober 2022. Musk heeft altijd aangegeven dat dit tijdelijk zou zijn.