NHL: Panthers laten matchpoint liggen, Oilers trekken stand gelijk

De Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL kende woensdagavond weer twee playoffwedstrijden. In Florida konden de Panthers hun halve finale tegen de Toronto Maple Leafs eventueel beslissen, terwijl de Edmonton Oilers thuis weer streden tegen de Vegas Golden Knights.

Florida Panthers - Toronto Maple Leafs (3-0)
In eigen huis mochten de Panthers proberen hun droomplayoffs een vervolg te geven, maar na een doelpuntloze eerste periode opende William Nylander vroeg in de tweede periode de score voor Toronto. Halverwege periode drie verdubbelde Mitchell Marner met een fraai afstandsschot de score, kort daarop gevolgd door de aansluitingstreffer van Sam Reinhart. De Panthers kwamen daarna echter niet meer langs goalie Joseph Woll en dus mag Toronto in elk geval nog een keer thuis in actie komen.

Game 5: Vrijdagavond 12 mei, 01.00u (NL); Toronto Maple Leafs - Florida Panthers

Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights (1-2)
De Oilers klapten er in de eerste minuten gelijk lekker op, wat dankzij Nick Bjugstad en Evan Bouchard rap resulteerde in een 2-0 voorsprong. Mattias Ekholm maakte daar kort daarop zelfs 3-0 van en in de tweede periode tekende Ryan Nugent-Hupkins voor de 4-0. Nicolas Roy deed namens Vegas wat terug in de derde periode, maar dat mocht niet meer baten: het bleef bij 4-1 en dus krijgen we niet alleen nog een vijfde, maar in elk geval ook nog een zesde wedstrijd in de serie.

Game 5: Vrijdagavond 12 mei, 04.00u (NL); Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers