NASCAR-coureur Hamlin duwt zich naar winst na fantastische race in Kansas

Voor de liefhebber keren we nog even terug naar de zondagavond en wel naar de Kansas Speedway, waar de NASCAR Cup Series weer in actie kwam. Dat leverde een bijzonder fraaie race op, maar wel met een op sportief gebied beduidend minder fraai einde.

We gingen van start met William Byron en Kyle Larson op de eerste rij, gevolgd door Ross Chastain, Martin Truex Jr, Tyler Reddick, Joey Logano, Ty Gibbs, Denny Hamlin, Daniel Suarez en Ryan Blaney die de top-10 completeerde. Na een paar ronden tikte Reddick Larson in de rondte, wat wel een caution, maar geen schade opleverde.

De rest van de eerste stage verliep rustiger en na de serie pitstops pakte Hamlin de leiding en de stagewinst, voor Truex, Gibbs en Reddick. Stage twee bestond uit schuivers van Aric Almirola en Eric Jones, die niet al te schokkend waren, waarna de zich terug naar voren geknokte Larson met Bubba Wallace streed om de leiding.

Kort voor het einde van de stage ging het fout voor Christopher Bell, die flink de muur in knalde. Niet iedereen kwam tijdens de caution nieuwe banden halen, maar de volgende caution liet nog geen ronde op zich wachten: Kyle Busch schoof de muur in. Logano was eerder niet gestopt, reed op kop en pakte zo de stagewinst, voor de eveneens niet gestopte Michael McDowell en Noah Gragson.

Na de herstart werd er voorin weer flink geknokt, wat al vrij snel resulteerde in een schuiver van Gibbs. Elliott, Larson en Hamlin knokten daarna weer om de leiding, tot Harrison Burton in de rondte ging: caution. Na de herstart was het beeld weer vergelijkbaar: strijd om de leidende posities, tot in dit geval Gragson voor een caution zorgde na een duel met - het kan ook niet anders - Chastain.

Met twintig ronden te gaan had Larson de leiding alweer een tijdje in handen, maar Hamlin rukte op en kwam in de buurt. Het gat werd ronde na ronde kleiner en met vijf ronden te gaan sloot Hamlin aan. In de allerlaatste ronde deed Hamlin een ultieme poging, waarbij hij Larson tegen de muur tikte en zelf de race won, een matig einde van een heerlijke race. Larson werd nog wel tweede, voor Byron.