NHL: Golden Knights overrompelen Oilers en pakken 2-1 voorsprong

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL was het maandagavond niet al te druk. Er stond één wedstrijd op het programma: in de halve finales van de Western Conference speelden de Edmonton Oilers en de Vegas Golden Knights in Canada hun derde van maximaal zeven ontmoetingen.

Beide ploegen hadden in Vegas één wedstrijd gewonnen en na nog geen drie minuten konden de Canadese thuisfans aan het feest: Warren Foegele zette de Oilers op 1-0. Dat duurde allemaal niet lang, want twee minuten later stond het dankzij Jonathan Marchessault alweer gelijk, waarna diezelfde Marchessault - wederom op aangeven van Jack Eichel - kort voor het einde van de periode voor 1-2 zorgde.

In de tweede periode duurde het een paar minuten alvorens Zach Whitecloud voor 1-3 zorgde en na nog eens vijf minuten schoot Eichel de stand op 1-4. De laatste restjes hoop bij de Oilersfans gingen er vijf minuten later definitief aan wat wedstrijd drie betreft: Chandler Stephenson scoorde de 1-5 en de Golden Knights pakten een 2-1 voorsprong in de serie.

Game 4: Woensdagavond 10 mei, 04.00u (NL); Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights