Texas: auto rijdt in op bushalte bij migrantencentrum, acht doden

In Texas is een SUV ingereden op een groep mensen die stonden te wachten nabij een migrantenopvangcentrum. Hierbij zijn acht mensen om het leven zijn gekomen en negen mensen gewond geraakt.

Het ongeluk vond plaats in de grensstad Brownsville, Texas. De bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht wegens de verwondingen die hij opliep nadat zijn auto over de kop sloeg. De politie heeft een bloedmonster afgenomen om te beoordelen of de man onder invloed reed. Het lijkt er op dat de man de macht over het stuur heeft verloren, onderzoek moet uitwijzen of er opzet in het spel was. 

De beelden, die gemaakt zijn door een beveiligingscamera, tonen een groep mensen die wachten op een bus buiten het Ozanam Center. Bij de crash waren zeven mensen op slag dood. Een achtste slachtoffer overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Minstens negen anderen werden gewond in het ziekenhuis opgenomen. De meeste slachtoffers waren Venezolaanse mannen die de nacht in het asielcentrum hadden doorgebracht en met de bus terug wilden gaan naar het centrum van Brownsville.