NHL: Oilers vernederen Golden Knights in eigen Vegas

In de halve finales van de Western Conference in de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL werd zaterdagavond weer een wedstrijd gespeeld. De Vegas Golden Knights speelden in hun eigen T-Mobile Arena in Las Vegas de tweede wedstrijd tegen de Edmonton Oilers.

Vegas won de vrij spectaculaire openingswedstrijd met 6-4, maar de Oilers hadden weinig zin in een herhaling daarvan. Al na ruim twee minuten werd de score geopend door de Duitse superster Leon Draisaitl, die alle vier Oilers-goals in wedstrijd één voor zijn rekening nam. Vijf minuten later verdubbelde Evan Bouchard de score en nog eens een paar minuten later tekende Connor McDavid met een shorthanded goal voor 3-0.

De eerste periode was nog niet voorbij of Draisaitl voegde nog maar weer eens een goal aan zijn indrukwekkende totaal toe: 4-0. Daarna werd het iets rustiger, tot McDavid halverwege de tweede periode voor 5-0 zorgde. Vroeg in de derde periode deed Ivan Barbashev iets terug, maar daar bleef het bij: de Oilers trokken de stand in de serie gelijk met een 5-1 zege en gaan op weg naar Canada voor de volgende twee duels.

Game 3: Maandagavond 9 mei, 02.30u (NL); Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights