Uitslag Ajax - AZ

Ajax en AZ hebben in de Johan Cruijff Arena de punten gedeeld. Tussen de nummer drie en vier van de eredivisie werd het 0-0.

In de eerste helft kregen beide ploegen goede kansen om de score te openen. Tijjani Reijnders kreeg voor AZ de beste kans nadat hij met een goede pass in de diepte werd gestuurd, maar faalde in zijn afronding. Bij Ajax was Steven Bergwijn tot tweemaal toe dichtbij. Eerste schoot hij hard op de paal en vlak voor rust raakte hij ook nog eens de lat nadat eerst Brian Brobbey een goede kans om zeep helpte.

In de tweede helft was Ajax beter en was het vooral slordig in de afwerking met wilde schoten. AZ stelde teleur na rust, maar was wel heel dichtbij de 0-1. Mayckel Lahdo kwam aan de linkerkant goed naar binnen en schoot met rechts hard op de binnenkant van de paal en gelukkig voor de Amsterdammers ging hij er niet in.

Door het gelijkspel blijft Ajax op de drie staan, maar ziet de achterstand naar PSV oplopen naar vijf punten.