Uitslag SC Cambuur - FC Utrecht

Voor SC Cambuur is het doek definitief gevallen. Degradatie zat er al een tijdje aan te komen maar werd na de 0-3 nederlaag tegen FC Utrecht definitief.

Cambuur weigerde zich al bij voorbaat bij het onvermijdelijke neer te leggen en trok vol goede moed ten aanval. Veel kansen leverde dit echter niet op en de enige echte mogelijkheid werd door Uldrikis ook niet gepakt. Utrecht speelde ongeinspireerd maar kreeg de eerste grote kans, Van der Streek was dichtbij maar van Wermeskerken haalde de bal van de lijn. Even later kopte Van der Streek echter alsnog de 0-1 binnen. Vlak voor rust was de wedstrijd definitief beslist toen Douvakis de voorsprong verdubbelde.

Na rust berustte de thuisploeg in het lot en kon het weinig meer klaarspelen. Douvakis mocht uit een penalty die eindstand op 0-3 bepalen.