NHL: Golden Knights winnen in spektakelstuk van Oilers, Hurricanes blazen Devils weg

Woensdagavond stonden er wederom twee wedstrijden op het programma in de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL. De Vegas Golden Knights begonnen hun serie in de tweede playoffronde tegen de Edmonton Oilers, terwijl de Carolina Hurricanes wedstrijd één tegen de New Jersey Devils speelden.

Carolina Hurricanes - New Jersey Devils
In de PNC Arena in Raleigh begonnen de Hurricanes lekker aan hun halve finale in de Eastern Conference: Brett Pesce en Seth Jarvis zorgden in de eerste periode voor 2-0. Vroeg in de tweede periode maakte Jesperi Kotkaniemi er zelfs al 3-0 van, hoewel Nathan Bastian kort daarop wel 3-1 scoorde. De Devils kwamen er echter gewoon nauwelijks aan te pas, en op Bastian's schot na stopte Canes-goalie Frederik Andersen alles. Brady Skjei maakte er in de derde periode 4-1 van en Jesper Fast tikte de wedstrijd definitief op slot: 5-1.

Game 2: Vrijdagavond 5 mei, 02.00u (NL); Carolina Hurricanes - New Jersey Devils

Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers
Het werd niet zozeer een kwestie van de Oilers tegen de Golden Knights, maar van Edmonton's superster Leon Draisaitl tegen Vegas. De Duitser zette zijn ploeg binnen vier minuten op 0-1, maar de Golden Knights kwamen dankzij Ivan Barbashev na een halve minuut op gelijke hoogte en via Michael Amadeo en Mark Stone later op 3-1, hoewel Draisaitl de aansluitingstreffer maakte. Vroeg in periode drie was de Duitser goed voor de gelijkmaker - en dus een hattrick - om vervolgens te zien hoe Barbashev en Chandler Stephenson de Golden Knights in ruim twee minuten op 5-3 zetten. Draisaitl deed nóg eens iets terug met een goal, maar na Jack Eichel's empty netter was het definitief gedaan: 6-4 voor de Golden Knights in de openingswedstrijd van de serie.

Game 2: Zaterdagavond 6 mei, 01.00u (NL); Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers