NASCAR-coureur Truex wint spannende race op Monster Mile

Voor de NASCAR-liefhebber keren we nog even terug naar de maandagavond. Op de Dover Motor Speedway, The Monster Mile, werd de elfde race van het seizoen in de Cup Series verreden, vanwege hevige regenval op zondag een dag later dan gepland.

We gingen van start met Kyle Busch en Christopher Bell op de eerste rij, gevolgd door Ryan Blaney, Brad Keselowski, Chris Buescher, Chase Briscoe, Tyler Reddick en William Byron. Dat ging allemaal vrij rustig naar de competition caution, waar Busch te hard in de pitstraat reed en dus achteraan moest aansluiten voor de herstart.

Een paar tellen na de herstart stond Noah Gragson in de muur: caution. De volgende herstart ging iets langer goed, maar ook daar was het snel raak: Daniel Suarez ging de muur in, Ty Dillon en BJ McLeod volgden. De volgende poging verliep beter, tot het na een ronde of tachtig weer raak was: Ross Chastain tikte achterblijver Brennan Poole in de rondte, waardoor Poole de muur in ging en Kyle Larson hem niet meer kon ontwijken.

De stage verliep verder zowaar rustig en Byron pakte de stagewinst, voor Denny Hamlin, Blaney en Keselowski. Met Byron en Blaney voorop ging stage twee van start, waarin Chastain zich naar voren kwam werken. Halverwege de race had hij het gat naar Byron gedicht en rond de pitstopfase, waar Chastain's team hem een snelle stop bezorgde, pakte hij de leiding over.

Chastain hield de touwtjes stevig in handen en pakte de tweede stage, voor Byron, Blaney en Martin Truex. Tijdens de caution en de bijbehorende pitstops kawm Byron weer langs Chastain naar de leiding, met Blaney en Truex achter hen. Byron zakte vervolgens in rap tempo terug en Truex werkte zich naar het achterwiel van Chastain, die hij met een ronde of zeventig te gaan en deels met een goed getimede pitstop passeerde.

Een kleine twintig ronden voor het einde kwam Chastain bij Truex in de buurt, maar ze kwamen de op een paar ronden achterstand rijdende Larson tegen. Die gaf Truex gewoon de ruimte, maar Chastain zeker niet: die was uiteindelijk verantwoordelijk voor zijn crash, vroeg in de race, en Larson hield Chastain twee ronden lang flink op, waardoor Truex een gat kon slaan. Dat gat verdween kort daarna wel: Joey Logano schoof met een klapband de muur in.

Na de caution konden we met zeven ronden te gaan weer door, met Truex, Blaney, Bell en Chastain voorop. Truex nam de leiding, maar reed op twee nieuwe banden, terwijl Chastain op vier nieuwe banden de aanval opende. Het verschil tussen de twee was echter niet groot genoeg en Truex reed naar een fraaie zege, nadat zijn broer Ryan twee dagen eerder in de Xfinity Series - een klasse lager - al had gewonnen. Chastain werd tweede, voor Blaney en Byron.