'Kunst om op te vreten'

Vorige week besloot een kunststudent in het Leeum Museum of Art in Seoul, Zuid-Korea een iconisch werk van de Italiaanse kunstenaar Maurizio Cattelan van de muur af te halen en op te eten. Als reden gaf de student op dat hij 'honger had'. 

Helemaal vreemd was de actie niet. Het Italiaanse kunstwerk bestaat uit een banaan die met ducttape is vastgemaakt aan de muur. Nadat hij de banaan had opgegeten plakte de student de bananenschil terug op de muur. Het kunstwerk wordt overigens elke week vervangen om te voorkomen dat het gaat rotten. In Miami is het kunstwerk op ook al eens opgegeten door een andere kunstenaar, David Datuna, die lekkere trek had. 

Het kunstwerk heet 'Comedian', stamt uit 2019 en veroorzaakt regelmatig ophef. Doordat de kunstenaar het concept van het kunstwerk verkoopt is het al meerdere keren verkocht. Bij de eerste veiling ging het voor 120.000 dollar van de hand. Als je het concept koopt word je eigenaar van een certificaat van echtheid waarbij je een 14 pagina's tellende instructie krijgt hoe je het kunstwerk moet tentoonstellen.