PSV klopt Ajax na strafschoppen en wint KNVB-beker

PSV heeft net zoals vorig seizoen de KNVB-bekerfinale tegen Ajax gewonnen. Na 120 minuten voetballen stond het 1-1, waarna de ploeg van Ruud van Nistelrooij de strafschoppen net wat beter nam.

Ajax kwam in een zeer slechte bekerfinale in de eerste helft op voorsprong. Vlak voor rust kwam Steven Bergwijn goed door op links en werd zijn inzet door PSV'er Jarrad Branthwaite in eigen doel verwerkt. De Amsterdammers gingen met een 1-0 voorsprong de rust in. Snel in de tweede helft kreeg Ajax de kans op de 2-0. Brian Brobbey omspeelde PSV-doelman Jeroen Drommel, maar zijn inzet ging op de binnenkant van de paal. Bergwijn leek op de juiste plaats te staan om de rebound binnen te werken, maar hij was al onderweg naar Brobbey om het doelpunt te vieren.

PSV werd daarna iets sterker en kwam via invaller Thorgan Hazard binnen na een assist van Xavi Simons. Daarna hielden Ajax en PSV elkaar in evenwicht en werd er in de resterende tijd niet meer gescoord. Ook in de verlengingen hielden de teams elkaar in balans en moesten strafschoppen de beslissing brengen.

Waar de wedstrijd slecht was werd het met de strafschoppen niet veel beter. De eerste strafschop van zowel Ajax als PSV werden nog benut, waarna er vier strafschoppen op rij werden gemist. Mika Godts en Anwar El Ghazi wisten de vierde strafschop wel te benutten, waarna Edson Alvarez een bijzonder zwakke penalty schoot, die makkelijk werd gepakt door Drommel. Fábio Silva schoot vervolgens raak en pakte PSV de KNVB Beker.