Wagner dreigt met terugtrekken uit Bachmut wegens tekort munitie

Het hoofd van de Russische huurlingeneenheid Wagner, Yevgeny Prigozhin, heeft gedreigd zijn troepen terug te trekken uit de omstreden stad Bakhmut in Oekraïne vanwege de grote verliezen als gevolg van een gebrek aan voorraden en het uitblijven van voldoende munitie.

"Elke dag hebben we duizenden lijken die we in doodskisten stoppen en naar huis sturen", zei Prigozhin in een interview met de Russische militaire blogger Semyon Pegov. De verliezen waren vijf keer hoger dan nodig vanwege het gebrek aan artilleriemunitie, klaagde hij. Hij voelt zich hierdoor min of meer gedwongen een deel van zijn troepen terug te trekken. 

Prigozhin verklaarde dat Wagner maar 800 van de toegezegde 4.000 granaten per dag ontvangt. Prigozhin beweerde dat Wagner en plaatsvervangend bevelhebber van de Russische strijdkrachten in Oekraïne, generaal Sergei Surovikin, een plan hadden ontwikkeld om de Oekraïense strijdkrachten in Bakhmut te "vermalen", waardoor Oekraïne zijn initiatief op het slagveld zou worden ontnomen.