Texaan schiet 5 mensen dood, na verzoek om te stoppen met schieten in tuin

In Texas zijn vijf leden van een gezin, onder wie een 8-jarige, door hun buurman doodgeschoten. De schietpartij ontstond na een klacht over geluidsoverlast, volgens het San Jacinto County Sheriff's Office.

Autoriteiten vonden de slachtoffers vrijdagavond na ontvangst van een melding over ruzie rond 23.30 uur lokale tijd, zei de sheriff.

“De slachtoffers kwamen naar het hek en vroegen aan de verdachte: 'Hé, zou je het erg vinden om niet in de tuin te schieten? We hebben een jonge baby die probeert te slapen", zei Capers. De verdachte, die had gedronken, antwoordde: "Ik doe wat ik wil in mijn voortuin."

De deurbelcamera bij het huis van de slachtoffers legde vast hoe de verdachte aan kwam lopen met zijn geweer, zei Capers.

Meerdere mensen werden neergeschoten rond de woning, zei Capers. Twee vrouwelijke slachtoffers gebruikten hun lichaam als schild om twee jonge kinderen die het overleefden te beschermen in de slaapkamer, voegde hij eraan toe. De slachtoffers werden van dichtbij in hun hoofd geschoten - "bijna in executiestijl", aldus Capers.

Op het moment van de schietpartij waren er tien mensen in het huis. De slachtoffers variëren in leeftijd van 8 tot ongeveer 40, vertelde Capers. Het 8-jarige slachtoffer werd in het ziekenhuis dood verklaard.

De identiteit van de slachtoffers is niet bekend. De sheriff zei dat de slachtoffers uit Honduras komen en dat sommigen de afgelopen dagen vanuit Houston bij het huis waren gearriveerd. Capers identificeerde de verdachte als de 38-jarige Francisco O., die met een AR-15 geweer zou hebben geschoten. De autoriteiten hebben een kopie van de consulaatkaart van de verdachte en zijn naar hem op zoek. Daarbij wordt onder meer gebruikgemaakt van speurhonden en een drone.